Campus C-MINE

Over ons

Je leert verhalen vertellen binnen de toegepaste kunsten en binnen de creatieve industrie.

 

Hybride Media

Onze focus ligt op het beeld in al zijn verschijningsvormen. We spelen in op de actuele tendens van hybridisering van het beeld tot een totaalproject. Hybriditeit is een vorm van transformatie, waarbij nieuwe vormen en culturen ontstaan uit een samenvoeging van reeds bestaande. Hybridisering is dus de bundeling van verschillende stijlen en technieken van elk afzonderlijk medium tot een nieuwe vorm van interdisciplinair en transdisciplinair werken.

Deze trans- en interdisciplinaire vorm speelt in op de hedendaagse vraag naar de ontwikkeling van nieuwe vormen van storytelling. Eveneens beantwoordt deze nieuwe aanpak de behoeftes van het publiek naar nieuwe dimensies in hun beleving. Het experiment dat met deze hybridisering gepaard gaat geeft enerzijds steeds de mogelijkheid blijvend opzoek te gaan naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen en anderzijds draagt het bij tot de creatie van nieuwe vormen van beleving ten gevolge van hybride beelden.

Essentie:

 • vaardigheden ontwikkelen op het gebied van beeldtechnologieën/beeldambachten.
 • Cross-media storytelling.
 • beeldtaalexperiment: opzetten en uitvoeren van experimenten waarbinnen beeldtaal centraal staat.
 • vaardigheid ontwikkelen om kennis van beeldtaal op het gebied van betekenis, overtuigingskracht en beeldmiddelen met betrekking tot nieuwe gegevens en contexten op een samenhangende manier te reproduceren en toe te lichten
 
 

 

 

Communicatie met een doel.

Creativiteit, innovatie en een verlangen om de status quo uit te dagen. We stimuleren maatschappelijke betrokkenheid. Eveneens prikkelen we de oriëntatie op de design ervaring om zo kritisch betrokken designers te worden. Onze missie is om via design in te spelen op de maatschappelijke en sociale veranderingen. De focus ligt op kritische hedendaagse kwesties. Het geeft prioriteit aan de mensheid en cultuur.

Via het ontwerpen van vormen van communicatie zijn we in staat om de menselijke condities te verbeteren. We beruiken een aanpak die gebaseerd is op critical design thinking en op de liberale, de creatieve en de uitvoerende kunst disciplines. Bij ons leer je over de kunst van het overtuigen door het creëren van persuasieve vormen van communicatie, zinvolle manieren van storytelling en het creëren van strategieën om deze te zenden aan de hele wereld.

 Essentie:

 • toegewijd aan culturele en sociale kwesties.
 • sterke visuele en communicatieve vaardigheden ontwikkelen via eigen signatuur
 • zelfkritisch
 • het creatieve werk positioneren in een werkelijke professionele context van de omvangrijke creatieve industrie
 • de kracht en het belang van communicatie in de ontwikkeling van de sociale, economische en culturele context van het dagelijks leven
 • een kritische visie over uw positie als ontwerper op dit gebied
 • authenticiteit, originaliteit, inzicht, doorzettingsvermogen,  kennis en begrip zijn de kerncompetenties
 
 
 

Niets staat je in de weg.

Bij ons ontwikkel je een eigen stijl en visie. Je leert verhalen vertellen binnen de toegepaste kunsten en de creatieve industrie. Van mode tot architectuur, van film tot design, van muziek tot reclame, niets ontsnapt aan je lens. Tijdens de opleiding ontdek je het medium fotografie als een vorm van storytelling, een belangrijke tool voor individuele expressie. De opleiding geeft je als student de mogelijkheid om te experimenteren binnen verschillende genres. Zo kun je je eigen beeldstrategie en werkmethodiek ontwikkelen als storyteller.