Campus C-MINE
 Mijn creatieve passie is om de wereld en al zijn licht belachelijke getinte regeltjes, zoveel mogelijk te verdraaien. U voelt het waarschijnlijk al aankomen, nee dit loopt niet altijd goed af. In mijn eerste jaar fotografie werd ik op een vak gebuisd omdat ik mijn werk had opgehangen hoe ik het wou en daarvoor, god vergeef me, ook nog eens nagels had gebruikt die een millimeter te dik waren. ( Fun fact : nu gebruikt iedereen op school van die nagels, lang leve de opstandige der kunstonderwijs. )  Maar wist ik veel dat ‘het ontwikkelen van jezelf’ zoals ze dat zo mooi in de brochure zetten, eigenlijk staat voor ‘Het ontwikkelen van angstsyndroom veroorzaakt door leerkrachten die willen zien wat zij mooi vinden, niet wat ikzelf als voor belangrijk acht.’. Maar dat terzijde, tegen de helft van mijn tweede jaar was ik die angst alweer te boven en was het voor de leerkrachten te nemen of te laten. Mijn werk is mijn werk en als u dat niet aanstaat, dan gaat u maar naar dat van iemand anders staan gapen.   

Kijkje bij Jorien Swinnen

Mijn naam is Jorien en wie ik ben weet ik zelf nog niet.

Wat ik zoal doe durft nog wel eens bepaald te worden door mijn humeur. Meestal ben ik mijn eigen non-caring zelf en doe ik gewoon wat er dat moment in me opkomt. Dat kan variëren van het lastig vallen van mijn omgeving door het vertellen van nonsens, naar het verheffen van mijn nagels tot een nieuwe kunstdimensie of een marathon ‘eens zien hoeveel afleveringen ik hiervan kan kijken voordat het me de oren uitkomt’.  

Verder mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik zo één van die vervelende personen ben die graag sport. Zo iemand die elke dag kan sporten, daar alleen maar gelukkiger van wordt en daarmee andere mensen op zo’n niveau irriteer dat niemand me meer vraagt wat ik gisterenavond gedaan heb. Want ja dat sporten gebeurd dan ook nog eens ’s avonds, zodat ik zeker genoeg energie heb om de hele nacht wakker te kunnen blijven. Het fantastische aan de nacht is namelijk dat het doet beseffen dat het leven echt niet zo snel voorbijgaat als men denkt, men moet zich gewoon niet voor zo’n lange tijd neervlijen in dat zachte zalige bed. Vol kussens. En rust. Ha ik slaap veel te graag, wat gaat de tijd toch snel.

 Mijn creatieve passie is om de wereld en al zijn licht belachelijke getinte regeltjes, zoveel mogelijk te verdraaien. U voelt het waarschijnlijk al aankomen, nee dit loopt niet altijd goed af. In mijn eerste jaar fotografie werd ik op een vak gebuisd omdat ik mijn werk had opgehangen hoe ik het wou en daarvoor, god vergeef me, ook nog eens nagels had gebruikt die een millimeter te dik waren. ( Fun fact : nu gebruikt iedereen op school van die nagels, lang leve de opstandige der kunstonderwijs. )  Maar wist ik veel dat ‘het ontwikkelen van jezelf’ zoals ze dat zo mooi in de brochure zetten, eigenlijk staat voor ‘Het ontwikkelen van angstsyndroom veroorzaakt door leerkrachten die willen zien wat zij mooi vinden, niet wat ikzelf als voor belangrijk acht.’. Maar dat terzijde, tegen de helft van mijn tweede jaar was ik die angst alweer te boven en was het voor de leerkrachten te nemen of te laten. Mijn werk is mijn werk en als u dat niet aanstaat, dan gaat u maar naar dat van iemand anders staan gapen.   

Mijn creatieve passie is om de wereld en al zijn licht belachelijke getinte regeltjes, zoveel mogelijk te verdraaien. U voelt het waarschijnlijk al aankomen, nee dit loopt niet altijd goed af. In mijn eerste jaar fotografie werd ik op een vak gebuisd omdat ik mijn werk had opgehangen hoe ik het wou en daarvoor, god vergeef me, ook nog eens nagels had gebruikt die een millimeter te dik waren. ( Fun fact : nu gebruikt iedereen op school van die nagels, lang leve de opstandige der kunstonderwijs. )

Maar wist ik veel dat ‘het ontwikkelen van jezelf’ zoals ze dat zo mooi in de brochure zetten, eigenlijk staat voor ‘Het ontwikkelen van angstsyndroom veroorzaakt door leerkrachten die willen zien wat zij mooi vinden, niet wat ikzelf als voor belangrijk acht.’. Maar dat terzijde, tegen de helft van mijn tweede jaar was ik die angst alweer te boven en was het voor de leerkrachten te nemen of te laten. Mijn werk is mijn werk en als u dat niet aanstaat, dan gaat u maar naar dat van iemand anders staan gapen.

 

 Over mijn werk gesproken.  5 voorbeelden ga ik u niet kunnen bieden. Mijn harde schijf besloot met kerst op te houden met bestaan met als gevolg dat ik enkel nog werk van dit jaar kan voorleggen.  Ik kan u ook niet verzekeren dat mijn werk u zal interesseren, laat staan visueel aanspreken, maar aangezien u al tot hier bent geraakt in mijn verslag, heb ik goede moed voor u.  Mijn eerste werk is een beeld uit mijn documentaire. Het is een jaarproject waar ik onderzoek doe naar hoever de mens er in is geslaagd om de hond aan zichzelf aan te passen. Ik zoek mijn onderwerpen expres bij mensen die ik niet ken, nog bewust ben van hoe hun omgeving eruit ziet. Zo blijft de verbazing het grootst.   

Over mijn werk gesproken.

5 voorbeelden ga ik u niet kunnen bieden. Mijn harde schijf besloot met kerst op te houden met bestaan met als gevolg dat ik enkel nog werk van dit jaar kan voorleggen.

Ik kan u ook niet verzekeren dat mijn werk u zal interesseren, laat staan visueel aanspreken, maar aangezien u al tot hier bent geraakt in mijn verslag, heb ik goede moed voor u.

Mijn eerste werk is een beeld uit mijn documentaire. Het is een jaarproject waar ik onderzoek doe naar hoever de mens er in is geslaagd om de hond aan zichzelf aan te passen. Ik zoek mijn onderwerpen expres bij mensen die ik niet ken, nog bewust ben van hoe hun omgeving eruit ziet. Zo blijft de verbazing het grootst.

 

 Mijn tweede werk is een poster voor het vak visual lab. Het is eigenlijk een test die ik maakte op een dag dat ik helemaal niks te doen had en er plots een creatieve wind door mijn hersenpan woei. Het is ‘ Kinderboerderij’ getiteld en een samengooisel van bestaande elementen. Verdere uitleg heeft dit werk niet nodig, ik wil namelijk uw ongezouten mening niet beïnvloeden.  Het derde beeld is er een van onze reportage opdracht waar we een instagram accountmoesten aanmaken voor school om daar wekelijks een beeld op te posten. Onderwerp en manier van fotograferen is volledig vrij. Ik heb me gericht op woorden en beelden van de straat die het alledaags leven uit de sleur trekt.  ‘I wish I was a sheep’ was een van de eerste en stond op een meterkast in leuven. Ik hoop dat deze persoon ondertussen een schaap is kunnen worden en de tijd van zijn/haar leven heeft. Want is dat niet wat we allemaal willen in het leven, een beetje plezier ?

Mijn tweede werk is een poster voor het vak visual lab. Het is eigenlijk een test die ik maakte op een dag dat ik helemaal niks te doen had en er plots een creatieve wind door mijn hersenpan woei. Het is ‘ Kinderboerderij’ getiteld en een samengooisel van bestaande elementen. Verdere uitleg heeft dit werk niet nodig, ik wil namelijk uw ongezouten mening niet beïnvloeden.

Het derde beeld is er een van onze reportage opdracht waar we een instagram accountmoesten aanmaken voor school om daar wekelijks een beeld op te posten. Onderwerp en manier van fotograferen is volledig vrij. Ik heb me gericht op woorden en beelden van de straat die het alledaags leven uit de sleur trekt.  ‘I wish I was a sheep’ was een van de eerste en stond op een meterkast in leuven. Ik hoop dat deze persoon ondertussen een schaap is kunnen worden en de tijd van zijn/haar leven heeft. Want is dat niet wat we allemaal willen in het leven, een beetje plezier ?