Campus C-MINE

Talk met Aline

Toen ik afstudeerde aan de middelbare school (publiciteit & illustratie) wist ik helemaal niet welke richting ik uit wilde gaan. Ik heb toen gekozen voor de richting interieurarchitectuur. Fotografie was toen voor mij iets wat ik later als hobby wilde doen.

Maar al snel kwam ik er achter dat interieurarchitectuur eigenlijk helemaal niks voor mij was. Ik voelde me niet op mijn plek en geraakte de weg kwijt. Ik ben toen een aantal jaar gestopt met school en ging deeltijds werken in een frituur. Ik volgde ondertussen een opleiding aan Syntra (interieurstyling).

Na deze opleiding ben ik begonnen aan een cursus fotografie in avondschool. Pas toen ben ik tot het besef gekomen dat fotografie voor mij meer als een hobby was. Een passie waarin ik mezelf kwijt kon. Ik heb toen besloten om terug te gaan studeren en te stoppen met werken en ook mijn avondopleiding fotografie niet af te maken. Dit omdat ik me verder wilde verdiepen in de fotografie en dit op een meer artistiekere manier (in de avondopleiding was dit vooral commercieel).

Er stonden verschillende scholen op mijn lijstje waar ik de richting fotografie kon volgen (Antwerpen, Brussel en Genk). Maar ik heb uiteindelijk voor Genk gekozen omdat dit een kleine school is waar contact tussen docent en student veel closer is dan op grotere scholen zoals Brussel en Antwerpen. Ik vind het contact tussen docent en student van groot belang, ze kennen je beter omdat we met kleinere groepen zijn. Zo kunnen ze je beter bijstaan in je proces naar je eigen stijl. Ondertussen zit ik in mijn tweede jaar fotografie. Ik werk nu aan een project waarin ik onderzoek doe naar hoe vrouw onvriendelijk de bijbel is. Ik stuur je twee beelden van deze reeks. Waarin ik de vrouw Lilith in afbeeld op een sprookachtige manier. Het verhaal over Lilith vindt je in de bijbel niet terug. Dit omdat ze de man overstijg. → Lilith is de eerste vrouw van Adam. Zij werd net zoals Adam geschapen uit aarde. Lilith moest zich onderdoen aan de man maar dit wilde ze niet omdat zij net zoals Adam gemaakt was uit aarde en dus waren ze gelijk aan elkaar. Uiteindelijk verlaat Lilith het rijk. God heeft toen Eva geschapen. Dit uit de rib van Adam. Zo moest Eva zich wel onderdoen aan de man, want zij was geschapen uit de rib van de man. Ik heb gekozen voor de sprookachtige stijl omdat sprookjes niet bestaan om zo mijn visie in de beelden te leggen. Dit omdat ik zelf niet echt gelovig ben.

17380164_10208114891405259_1045958484_o.jpg
17357315_10208114891445260_303648219_o.jpg